Om oss

 

XC Sports Equipment AS er en spesialist. Vi fokuserer på utstyr til fjellbruk, turbruk, polarbruk, høyfjellsbruk og glæmpingbruk. Ja camping er kommet for å bli og mange av oss er blitt eldre..

Vi er en lagerførende distributør og vår typiske kunde er outdoorbutikker med sans for de litt bratte, kalde og lengre turene.

 

I et marked som er fylt av outdoor fashion fokuserer vi på funksjon. Vi fokuserer på produkter som passer norsk friluftsliv og tilfredstiller våre krav. Vi utvikler derfor også egne norske modeller utenfor vanlig sortiment for å sørge for at vi kan tilby det beste sortimentet for våre kunder.

 

Vi har et bredt utvalg av små til relativt store merkevarer som er spesielister i sine felt. Vi har ambisjoner om å kunne dekke de fleste behov en outdoorspesialist trenger samt tilby gode løsninger for profesjonelle avdelinger i forsvaret, politiet, brann, redning og guider. Fra dampsperre til paraply..vel de siste Helinox paraplyene går nok ut av døra snart. (Håper vi)

 

Samlet har vi mye erfaring på tur, i veggen, på isen, i soveposen og under åpen himmel og vi deler mer enn gjerne våre erfaringer.

 

 

Piteraq Tinder & Banditter

 

Piteraq Tinder & Banditter er vårt eget butikk-konsept. Dette er godis-sjapper for de som er interessert i klatring, ekspedisjon, fjell og tur. Disse butikkene er ikke brand-shops, men fullverdige spesialister for de som krever litt ekstra av utstyret sitt.

 

Litt historie

Vi aldri hatt ambisjoner om å åpne egne butikker, men tette samarbeid med noen forhandlere som valgte å legge inn årene gjorde at vi tok over driften av noen butikker som hadde gjort et godt forarbeid. Vår første butikk var Piteraq Parkveien. Dette var gamle Rå Sport. Sjur åpnet sin første butikk i 1997, Sportsnett, i det samme lokalet før driften flyttet til sentrum. Etter Sportsnett ble solgt begynte Sjur i XC Sports Equipment og når vi da fikk muligheten til å ta over det "orginale" Sportsnett lokalet etter Rå sport forsvant tok vi det som et tegn fra kosmos og kjørte i gang.

 

Piteraq Tinder & Banditter skal aldri bli store, men være spesialister innen sitt felt. Bjørn Moa styrer disse butikkene som selvstendige enheter og spesialtilpasser produktutvalg til ekspedisjon, klatring og fjellturer. Her møter du voksne folk som lever for sin neste tur og utstyret de skal bruke.

 

Per i dag har vi 3 Piteraq butikker. Piteraq Parkveien i Oslo. Piteraq Sandvika og Piteraq Åndalsnes.