Mountain Equipment ble startet av Peter Hutchinson på 60-tallet i Manchester og ble fort til ett av de mest etterspurte merke for høyfjellsklatring og alpinisme. Klatring i høyfjellet og alpinisme handler om renhet, enkelhet, effektivitet, funksjonalitet og troverdighet. Dette har vært og er essensen i ME´s design.

 

...............

 

Mountain Equipment (ME) er en spesialisert brand som vi har distribuert siden 2006 og er nå en av våre største merkevarer. ME leverer kvalitetsutstyr til utstyrsnørden som setter funksjon og kvalitet først.

 

...............

 

XC Sports Equipment leverer ME bekledning, soveposer og liggeunderlag til ekspedisjoner hvert år. Både til høye fjell og lange skiturer. Et ekstremt godt samarbeid har ført til at vi har mulighet til å skreddersy vareutvalg og designe egne modeller til det norske markedet. Noe som gjør at vi kan tilby produkter som ikke bare fungerer, men er utviklet for norske forhold og bruk.

 

...............

 

 

 

 

Mountain Equipment har lenge vært de fremste på kontroll og sporbarhet på dunet de bruker i produktene sine. En Down Codex er utviklet og implementert for for å sørge for at fuglene har det så bra som mulig. At fuglene har det bra, har naturlig tilgang til vann og er frittgående gjør at vi får den beste kvaliteten på sluttproduktet.

 

...............

 

IDFL er et tredjeparts organ som står for alle interne kontroller og granskninger av fabrikker og slaktehus Mountain Equipment bruker. Disse tester også alle batcher med dun i sin orginale tilstand. Det er denne fyllkraften du får opp når du sporer ditt dunprodukt.

 

...............

 

 

Spor ditt produkt her

 

...............

 

 

Selv om Down Codex primært handler om dyrevelferd sørger dette også for at Mountain Equipment kan levere en konsistent kvalitet på prouktene side. Dun handler ikke bare om fyllkraft (fillpower), men om kvalitet på dunclusterne, tettheten i strukturen, den naturlige impregneringen og styrken. Dyrevelferd og kontroll er essesielt for at dette skal være best mulig og at du som kunde kan være trygg i ditt kjøp.

 

...............

 

 

Mountain Equipment bruker både gåsedun og andedun i sine produkter. Dunet er hentet fra Russland, Tyskland og den nordlige delen Kina. Forskjellig duntype har forskjellig formål. Der utgangspunktet i produktet er at det skal være så lett og pakkbart som mulig brukes 800+ fillpower gåsedun. Selv om myten om at gåsedun har en bedre "kvalitet" enn andedun fortsatt lever, viser det seg at ved testing av lik fillpower på gåsedun og andedun, som f.eks. 700+ fillpower, har andedunet bedre kvalitet. Dette kommer av aldeeren og utviklingen på fuglen. Dun fra gås med lavere fyllkraft er fra unge fugler som ikke har ferdigutviklet dundrakt. Kvaliteten er da testet i styrke, fylltetthet i duncluster og naturlig impregnering.

 

...............